Julgranstraditioner

Alla verkar ha olika traditioner när det gäller det här med julgran. Vissa vill ta in den redan kring advent - medan andra tycker att den ska kläs på julafton. Vissa tycker att plast är det enda rätta - medan andra bara gillar äkta. Vissa skulle aldrig sätta något annat än en stjärna på toppen - medan andra vill ha en spira.

Vår dotter har fått en egen liten gran av mormor och morfar. Den har hon i sitt rum och den är hon väldigt stolt över. Igår var vi och köpte lite "tåliga" kulor till hennes gran och hon klädde den vacker,t med kulor i fina klungor. Efteråt kastade hon sig på telefonen och ville ringa och be morfar komma och titta på underverket (det var han som kom hit med granen). Mycket stolt ung dam.

Dotterns gran står alltså redan på plats. Vår egen kommer däremot inte in förrän kvällen före julafton (jag har vuxit upp med att granen kläs på julaftonsmorgon - men vår gemensamma traditon nu har nog blivit kvällen före). Och den ska vara äkta - det är det absolot viktigaste av allt (om nu inte något av barnen i framtiden blir allergiskt). Och på toppen ska det gnistra en stjärna. Pyntet i övrigt ändras med tiden- det går ju lite trender i det - men just nu gillar jag att ha det enhetligt - rött och guld.

Jag gissar att även dottern i framtiden kommer att ändra sin syn på hur granen skall vara klädd. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0