Matpornografi

Det är min grej! Jag har hyllvis med kokböcker och besöker nästan dagligen både tasteline.se, alltommat.se och diverse andra liknande sidor. Jag älskar att läsa recept och kan ligga och läsa kokböcker i sängen innan jag ska sova.

En av de trevliga sidorna av att vara föräldraledig är all tid som kan ägnas åt mat. Planera mat, handla mat och laga mat. När man jobbar finns det ju inte så mycket tid till sånt en vanlig torsdag. Mest tycker jag om att planera helgmat men även vardagsmaten är rolig, speciellt nu när vi har barn. Det är så roligt att testa nya smaker med dottern. Att laga mat med en liten hjälpreda som älskar att knäcka ägg och som med stor entusiasm rör om i grytor.  :)
Ännu roligare hade det varit om budgeten hade varit sådan att jag alltid kunde välja de varor jag helst vill ha. Mer kravodlat. Mer närproducerat. Färre korvar och fler filéer. Men man får gilla läget och göra det bästa av situationen...

Apropå varor så är jag dessutom en av dem som anser att det är ett stort nöje att storhandla mat. Och att ströhandla oxå för den delen...

Ofta äter vi alltså mat som det ligger en del funderingar och tid bakom. Men så ser det inte alltid ut. Vissa dagar är det rakt av snabbt, enkelt och halvfabrikat som gäller. Oftast ingen medelväg. Svart eller vitt är min melodi. Ytterligheter.

Idag har varit en sån dag då allt varit snabbt och enkelt och tilllagat utan någon större omsorg alls. Lunchen bestod av oerhört icke-kulinariska överkokta snabbmakaroner, halvbrända hamburgare och några stackars bönor. Middagen blev såna där studsbollsliknande paltar som säljs i trepack. Kanske inte någon oförglömlig upplevelse eller exakt enligt kostcirkeln. Men helt ok ändå. :)


Kommentarer
Postat av: JL

Vad kul att höra att det finns fler än jag som älskar att läsa kokböcker!

2008-10-17 @ 22:20:25
URL: http://catlife.blogg.se/ungamorsan15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0