Hemma igen

Jag hade tänkt blogga under vår lilla tågsemester - men så blev det inte. Min telefon visade sig tyvärr från en ytterst osamarbetsvillig sida. Men resan den var bra.

Vi inledde med en kväll på tåget. Barnen pysslade en del med de fina grejerna som fanns i "resepresenten" som deras mormor kom förbi med innan resan. Vi hann även med en middag i restaurangvagnen. Som alltid var SJ´s mat riktigt, riktigt god i jämföreslse med det man brukar serveras på inrikesflyg och charterflyg (vissa andra flyg kan ju faktiskt vara helt ok).





Även natten på tåget fungerade bra - om än det så klart var lite trångt att tvingas dela en smal säng med E (som är för liten för att sova utan någon vuxen som ligger ytterst och hindrar henne från att rulla ned.)

Väl i Stockholm åt vi frukost på Centralstationen och släpade sedan all vår packning till hotellet (som låg centralt och bra vid hötorget  (tack Coop för era hotellrabatter) :)

Sedan åkte vi ut till ett av mina favoritmuseér - Naturhistoriska. Jag har inte varit där på flera år så det var roligt att gå runt och se på alla djur och föremål. Tyvärr har Cosmonova dock en åldergräns på 5 år så det fick stå över för oss. Men L var rätt nöjd ändå. Särskilt facinerad var hon över dinosaurierna. :)



Första dagen hann vi även med en sväng på gamla stan. När vi passerade slottet studerade L vakterna och frågade vilka de var - varpå vi sa att de var vakter. L undrade då om de fanns där för att vakta slottet och kungarna och prinsessorna ifall det kom drakar... Andra dagen vigdes åt shopping. Tyvärr hittade vi dock inte alla julklappar vi hade tänkt oss. Dagen avslutades iallafall med en riktigt god middag tillsammans med barnen. Man märker att det kostar att resa med barn nu när de börjar bli större och ingen av dem brukar äta barnmatsburkar längre. Och båda dessutom är sådana att de helst vill ha samma mat som oss mycket hellre än de barnrätter som alltid är billigast (dvs korv och köttbullar och liknande)... vilket ju i och för sig är positivt...trots merkostnaden. Sista dagen besökte vi Skansen och dess julmarknad. Riktigt mysigt. Och som tur var kom vi tidigt för runt 12-tiden smällde det bara till med folk - och blev riktigt trångt och jobbigt. Bilden är tagen runt 11-tiden...



Nu är vi hemma igen och man får väl hålla med om att "borta bra men hemma bäst". :)

Kommentarer
Postat av: Åsa

Vilken trevlig resa!

Vi ska snart till Stockholm vi med. Det var år sedan jag var där sist.

Har du tips om något bra matställe för barnfamiljer?

2009-12-07 @ 18:25:29
URL: http://asaleh.blogg.se/
Postat av: M

Vad roligt!



Jag vet inte om jag har några bra tips direkt faktiskt. För oss blev det lite blandat - vissa måltider på Mc Donalds - snabbt och billigt. Och sedan andra på finare restauranger där vi alla kunde äta gott i trevlig miljö. Hittade dock ingen som utmärkte sig sådär jättemycket...

2009-12-08 @ 21:00:23
URL: http://minareflektioner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0