Så var även juldagen slut...

...och idag är det annandag - med ABSOLUT INGEN JULMAT! :)

Vår julafton firades hos mina föräldrar. En fin dag med god mat och en snäll jultomte (även om en viss L inledningsvis betvivlade tomtens snällhet och ogärna ville ha in honom efter att hon sett honom utanför fönstret).

Tomtebesöket slutade iallafall bra. L (som en stund tidigare gömde sig under bordet) blev plötsligt väldigt stor och förklarade viktigt för tomten att lilasyster E minsann är lite blyg. Sedan hjälpte hon till genom att hämta E´s julklappar från tomten och överlämna dom till E.

Efter en dag med mycket mat och annat var det sedan skönt att promenera hem (ca 50 meter) och lägga ungarna i deras sängar (efter att de först envisats med att ha lite "disco" med L´s nya julklapps-"discomaskin".)

I går bar det av till barnens farmor och farfar som bor i en annan stad. En dag till med god mat och snäll tomte (som hade lämnat av klappar hos dem på julaftonen). Även därifrån åkte vi hem på kvällen - övernattningarna är så mycket krångligare nu än förr (nu med två små barn alltså) och dessutom är det alltid skönt att vakna hemma.

I dag har dagen hittills gått åt till att tvätta upp våra nya fina lakan (inkl L´s prinsesslakan som hon är mycket glad över), diska upp vår nya servis (underbart att få rensa bort den gamla som började ha färre och färre tallrikar och som jag dessutom var less på), ordna platser i skåp osv till nya julklappsgrejer, städa lekrummet för att hitta bra platser till nya leksaker (främst det nya garaget tar upp lite yta - men är ack så populärt)... 

Nu sover E och L sitter och bygger med sina två julklappssatser med "BRIO Builder System". De är verkligen bra. Mina föräldrar har kvar en del gamla delar från när jag var liten så L har provat bygga en del med det förut - men i detta nya ingår det så mycket mer grejer. Rekommenderas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0