En söt liten morgonterrorist

E är den som är piggast och gladast...och mest bestämd...på morgnarna här i huset. Hon vaknar runt kl 6 och är klarvaken på en gång (som tur är har hennes period med kl 5-uppvaknande försvunnit). Ofta är det första ordet hon säger när hon slagit upp ögonen "Eon". Ordet betyder "telefon" och upprepas vanligen med allt högre och bestämdare stämma eftersom hon hemskt gärna vill leka med en mobiltelefon (vilket hon inte brukar få).

När hon märker att det inte blir någon telefon övergår det till "tända". Även det upprepas flera gånger samtidigt som hon försöker klättra över mitt huvud för att tända sänglampan.

Nästa sak som brukar ske är att hon klättrar ner från sängen och hämtar sina kläder...för vem vill väl ligga kvar och dra sig i onödan? Och just i det skedet är bilden ovan tagen. Hon ser alltid så otroligt söt och nyvaken ut på morgonen tycker jag.

Oftast blir det ingen påklädning direkt, vi brukar ligga och dra oss ett tag och även E brukar faktiskt varva ned och kunna ligga still och slappa en stund...vissa morgnar iallafall. :)

Visst är det lite trist att år efter år (eftersom vi nu haft småbarn några år i rad, E har löst av L med de tidiga morgnarna) varje morgon vakna kl 6 - men jag brukar ibland tänka på alla de föräldrar som skulle ge vad som helst för att bli väckta av sitt barn men aldrig mer kommer att bli det för att barnet till exempel dött i plötslig spädbarnsdöd under natten. Då kan man inte annat än känna tacksamhet för att det faktiskt kommer en ettåring och ropar "eon" samtidigt som hon klättrar över ens huvud. Speciellt då det sker kl 6 vilket jag tycker är en ganska ok tid ändå (även om trekvart till inte hade gjort något).

Kommentarer
Postat av: Knaada

Ligga och dra sig ett tag!!!????



Har du några supertips?



Jag kan inte lyckas få min att mysa och slappa i ens två minuter. Det ska tändas lampor, slängas böcker, sortera mammis troslåda osv...

2009-11-25 @ 10:57:14
URL: http://knaada.com
Postat av: M

Hehe ja så är det ju här oxå..."Knepet" hos oss är nog att sovrummet är så oinrett (har inte hunnit inreddas ännu trots att vi bott här flera år), där finns inte mycket mer än sängar och garderober (och de kan E inte öppna). Så jag brukar dra ut sladden till sänglampan så kan hon trycka på knappen bäst hon vill (annars blinkar den frenetiskt) :)

Sen finns det inte så mycket annat hon kan göra där inne (stänger dörrarna när vi vaknar för annars rusar hon runt hela huset + springer till storasyster och väcker henne).



Så när hon försökt tända och släcka några gånger + hämtat sina kläder + klättrat runt ngr minuter brukar hon ge upp (tycker väl det är astrist) och komma och lägga sig en stund. Så på det sättet brukar vi fixa oss en halvtimmes "ligga och dra sig"-tid. Typ uttråkningsmetoden... :)

2009-11-25 @ 14:49:04
URL: http://minareflektioner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0