En skurtrasa/disktrasa som jag gillar

När vi var i Stockholm i december besökte vi bland annat Naturhistoriska museet. I deras butik kunde man köpa disktrasor/skurtrasor från "Ekelund". De kostade lite mer mer än vad trepacken från Wettex brukar gå på...men det slutade iallafall med att vi köpte tre stycken. En att ha i köket, en att ha i skurhinken och den sista var en julklapp till mina föräldrar.

Min man var inldningsvis lite skreptisk mot trasan - och visst känns den lite annorlunda då man är så invand på "Wettex-typen", det går ju inte att komma ifrån att den suger lite sämre. Men nu efter att vi har använt den i några veckor är även han positiv till den. Den torkar snabbt och den har lite grövre yta (vilket är bra då man ska ta bort, ibland lite fasttorkad, mat som E kletat på bord och liknande). Dessutom känns det bra med en trasa som kan användas väldigt länge istället för att vara en typisk "slit och släng"-vara. Trasan är gjord av bomull och bambuviskos och kan tvättas i 95 grader, kokas eller steriliseras i mikrovågsugn.

Trasan har helt enkelt mer "känsla" än "engångstrasorna" (om det nu kan finnas känsla i en disktrasa) och finns i många fina mönster (mönstervävt textil dessutom).

Ekelunds hemsida finns mer info om "diskduken" (bland annat jämförelser mellan kostnaden för att använda dessa dukar och att använda "engångstrasor").

Kommentarer
Postat av: Konradstine

Uno straise Qatro single sais, thanx

2011-02-14 @ 08:11:22
URL: http://konradstine.blogbow.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0