Under 300...

I går fick vi resultatet av måndagens bilirubinprovtaning. Nu är värdet nere i 290, helt klart på väg åt rätt håll alltså. Vi ska dock vara fortsatt inskrivna i Sunderbyn ett tag till (det är deras barnmottagning som gäller nu - barnintensivvårdsavdelningen är bebisen utskriven från).

Nästa provtagning blir här på hemorten på måndag.

Vikten däremot skenar just nu för bebisen. Eftersom hon varit lite svårmatad på grund av att bilirubinet gjort henne trött och jag helst inte vill stödmata med nappflaskor (varken med bröstmjölk eller ersättning) så har jag kämpat järnet för att få i henne så mycket mat att det ska vara ok att fortsätta som vi gör nu. (Om barnet är för trött för att orka amma kan det ju annars bli så att man rekommnderas att komplettera med lite mat i nappflaska också när barnet är för trött för att orka suga ordentligt - även sondmatning kan vara ett alternativ). 

I början höll hon sig ungefär på sin kurva trots den omfattande tvångsmatningen. Men uppenbarligen har hon numera så mycket kraft att amningen inte är jobbig alls för henne för nu har viktkurvan en lutning som en klocka som visar på 12 ungefär. Framöver ska det alltså inte matas mer än vid vanlig amning för som det är nu får hon nog i sig för mycket mat. Inte konstigt att stackaren spyr en del. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0