En del mjölkprodukter har det blivit



Från slutet på juli månad har vi låtit E äta små mängder mjölkprodukter ganska ofta. Troligen lite för ofta. Sedan 5-6 veckor tillbaka har hon haft ett litet eksem på ena skinkan. Men det har varit rätt litet. Och inte särskilt ilsket. Och dessutom inte vuxit. Så vi har inte lagt så stor vikt vid det.

E har dessutom nyligen varit på sitt årliga besök till barnmottagningen, där hon inte reagerade på mjölk vid pricktest. Enligt läkaren gäller dock samma nu som vid förra provtagningen - hon är för ung för att man ska vara säker på att testet visar något, även om hon är överkänslig.

Hur som helst har vi låtit henne äta lite mjölkprodukter nästan dagligen. Den här typen av överkänslighet brukar ju oftast minska med tiden för att helt försvinna runt treårsåldern och det har ju iallafall varit tydligt att hon nu, vid tvåårsålder, inte alls reagerar lika kraftigt som tidigare. 

Men senaste dagarna har det blivit värre igen. Fortfarande inget allvarligt. Men mer än hon haft på mycket länge - hon har nu återigen riktiga eksem på sin kind (mer än vad det ser ut att vara på bilden). Om jag inte minns fel var den senaste gången hon fick sådan här reaktion den gången då hon åt maränger som visade sig innehålla mjölk.

Frågan är ju nu om det är den senaste tidens regelbundna mjölkintag som ligger bakom detta? Eller kanske det faktumet att hon fick en glasspinne (med mjölk i) igår? Eller är det höstens antåg som gör att eksemen förändrats - har hon utöver mjölkallergin även atopiska eksem? Eller är det kanske en kombination av båda?

Nu blir det iallafall en återgång till strikt mjölkfri diet så får vi se vad det gör för skillnad.


Eksem på skinkan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0