Vår bebis blir fort stor


Lilla A är nu fyra månader och några dagar gammal. Och hon vill verkligen inte vara liten. I vagnen vill hon halvsitta. Hemma vill hon stå. Allt handlar om att kämpa sig upp på de små spinkiga benen så hon står istället för sitter. Och glad blir hon när hon kommit upp i ståposition. :)

Två andra som också bara blir större och större och hela tiden lär sig nya saker är E och L.

L är har plötsligt börjat läsa. All text hon ser vill hon stava sig genom (inte nu långa meningar utan enstaka ord på förpackningar, skyltar o.dyl). Och oftast lyckas hon stava sig genom orden så hon förstår vad det står.

E har plötsligt blivit blöjfri. Ibland har hon fortfarande blöja om vi ska bort - men hon använder den inte. Även på natten har hon blöja men hon går upp på toa och kissar mitt i natten för att sedan gå och lägga sig igen. Blöjan får bli kvar ett litet tag till på nätterna ändå. Dels var den blöt en morgon för några dagar sedan och dels är det ju bara ca 2-3 veckor sedan som hon nästan jämt använde blöja.

E kan dessutom räkna ända till 12 numera. Hon verkar förstå att hon räknar. Men inte hur det funkar - utan siffrorna är bara som en ramsa som hon rabblar upp. Men stolt är hon iallafall. Förut var ju räkna något som bara storasyrran sysslade med. :)

Det kvittar ju när ungarna lär sig olika saker, om det är s.k "tidigt" eller "sent" - förr eller senare kommer det ju ändå. Men det är roligt att se deras egen glädje över att klara av något nytt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0