Påsken

Så var påsken slut för den här gången.

Det har varit en riktigt bra påsk tycker jag. God mat. Trevligt sällskap. Strålande sol. Trädgårdsarbete. Roliga aktiviteter. Tid att göra ingenting. Sköna morgonpromenader...

För oss började påsken redan på onsdagen eftersom maken hade tagit ledigt från jobbet. Första lediga dagen firade vi med att grilla entrecote. Supergott. Som det alltid är när man grillar första gångerna för säsongen. :)




På torsdagsförmiddagen var L iväg på äventyr. Hennes morfar har en kompis som har hästar - och även ett barnbarn som är ungefär i L´s ålder. Under påsk var detta barnbarn i vår stad så pappa och den andre morfadern tog med de två tjejerna til shettis-ridskolan som L brukar rida på och hyrde varsin ponny för ett par timmar Kul tyckte L.

På eftermiddagenvar det dags för ännu mer roligheter. Aktivieter med mitt jobb. Några andra i personalen skulle ha med sig barn i ungefär L´ålder så hon fick följa med oss (dels roligt för henne och dels tänkte vi att det blir lättare för barnvakten med två istället för tre). Först var det bowling. Supercoolt tyckte L. Sen åt vi på kinarestaurang innan vi alla gick till kontoret för lite festligheter. En riktigt rolig eftermiddag/kväll - om än den slutade ganska tidigt för oss just eftersom i hade med oss L.

L och A hade en rolig kväll de med.Med många barnvaktr. Båda ina böder och ena broders ambo kom nämlgen till mina föräldrar ör påskfirane på skärtorsdaggen. Mna föräldfrar ville så klar träffa dom å det var länge sedan senast...så kjag bjöds in allö att h en TV-kväl hos oss medan dsmåbarnewn sov och vi var på festligher. :)




Långfredagen vigdes åt påskkäringeriet. Och sen en god middag hos mina förälrar. Kvällen var ljummen och ljuvlig när vi gick hem. Gatan sjöd av liv och vi stannade till en stund vid en av grannarnas hus (en familj som bor mellan oss och mina föräldrar) och lät barnen leka lite.

På lördagen var det kalas. Femårskalas för släkten. Barnen far- och morförldrar. Deras två morböder. Och ena morbroderns sambo ("ingift" moster kan man väl nästan kalla det?). Vi åt tårta och alla barnen fick många fina presenter. Även jag uppvaktads och gratulerades till min nya examen bland annat med denna vackra blombukett från svärföräldrarna.



Eftermiddagen tillbringades tillsammans med barnens farmor och farfar. Vi var ut på en liten promenad med två barn på cykel och ett i vagn. E på L´s gamla cykel som numera är hennes (med ett handtag monterat på så man kn skjuta henne framåt). L på sin nya cykel som hon fått av oss i present. Helt nöjd var inte L. Hon gillar inte "gupp" i gatan (typ små sprickor), men det går nog snart över - det var likadant i början på förra sommaren. Dessutom blev sadeln lite väl hög på hennes cykel - möjligen mer lättrampat...men prio ett när man är liten och ska lära sig cykla är nog snarare att man känner sig trygg och säker på cykeln. Så vi ska sänka sadeln. Först lära sig bemästra cykeln - sen höja så hon möjligen kan ta lite längre cykelturer. Just nu är det ju inte direkt frågan om annat än mestadels övande ute på vår gata. När hon vant sig vid sprickorna igen, och dessutom fått ner sadeln en bit, så slipper vi nog höra så mycket av "Dumma cykel", "Dumma mamma - du störde mig så cykeln for fel" och liknande. :)

Sen blev det grillat igen då vi bjöd svärföräldrarna på middag innan de återvände hemmåt.

Söndagen inleddes med....grillning. En spontan grillkorvslunch med en grannfamilj. Mycket trevligt.



Efter det gick jag och en kompis  (mamman i den andre familjen) och styrketränade. Trevligt det med. Och söndagen den avlutade till slut med..grillning. Igen. Maken och jag passad på att äta en rktigt god middag på tu man hand efter att barnen hade somnat. En god avslutnig på påsken.

Söndagen avlutades förresten gott även för barnen. De avnjöt varsin "diamantring" som de fick under "påskkärrigeriet" när de såg på Bolibompa.




Påskens sista dag, dvs igår, bestod av en hel del lövräfsning. Och en tur till shettisarna för E. Hon var tyvärr rätt krasslig men hade längtat efter detta i flera dgar så hon fick åka ädå. Det var ju bara en timme. Jag och min kompis hyrde varsin shettis åt E och hennes (egentligen mest L´s) kompis F. Roligt var det, men E däckade när vi kom hem...

På eftermisdagen lånade vi mina föräldrars hund Bamse en kort stud. L var överlycklig och sprang runt på gården med honom.Hoppade hinder. Och "galopperade". Tills Bamse helt sonika lade sig i den enda snöhögen som ännu finns kvar här..



Det var vår påsk det :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0