Stora damen firar julI år är första julen som A är med "på riktigt". Förra julen var hon ju bara ca 7 månader gammal...

Hittills idag har hon burit rent julklappar med stor iver. Hon har även hjälpt till att klä granen, och sprungit runt med en julgranskula.

Rent allmänt har A blivit så stor. Mest märker man det på hennes tal, numera går det att kommunicera med henne, och han kan så otroligt många ord.

Ute, snöar, regnar, vatten, äta, stol, gaffel, sked, skära, vantar, mössa, byxor, sockar, tröja, jacka, dator, telefon, tiger, häst, anka, hund, katt,fågel, ko, giraff, fisk...osv, osv, osv. Det är numera omöjligt att hålla reda på alla ord hon kan, hon uttalar dom inte ett dugg perfekt, men det är ändå tydligt att hon använder orden"rätt". Hon vet till och med att det vid plutal oftast läggs ett -or eller -ar efter ordet. Dock blir det inte alltid helt rätt, "vantor" är till exempel vanligt. :)

Hon är bra på namn också numera. När hon ser sina systrar på morgonen skriker hon glatt deras namn, med sitt egna lilla uttal. Hon kan även namnet på några av mina kompisar, för att inte tala om orden "mormor" och "morfar" - dom används väldigt flitigt ibland. A sitter ofta som en liten beundrarkör och skanderar ut det gång på gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0