Barn vill ha plättar och grillkorvar

I min favoritmatblogg fanns nyligen ett inlägg om den konstiga synen på barn som många restauranginnehavare verkar ha. Barnmenyn = plättar, grillkorvar, hamburgare. Det är ju typ standard. Och jag håller med hon som har den bloggen - det är så urselt att det är så. Varför förutsätta att ungar bara gillar sånt? Eller ens att ungar alltid tycker att just korv och plättar är höjden av festlighet? Osedvanligt konstigt resonemang.

Barn är väl som alla andra? Vissa älskar korv - andra gillar fisk, eller kött eller vegetariskt, eller soppa, eller pasta eller något helt annat. Åtminstone om man ger dom chansen att lära sig att annat än plättar är "gå ut och äta"-mat. Eller god mat överhuvudtaget. Om alla restauranger presenterar korvar och plättar som i det närmaste det enda för barn...då är det ju svårt att ge dem annan mat. Eller svårt och svårt - det går ju att köpa vuxenportioner åt dem men det blir ju lätt ganska dyrt.

Så. Varför kan man inte göra vilken rätt som helst i en mindre portion och ha den på barnmenyn?

Ingen gillar ju allt - men det gäller såväl vuxna som barn. Men det vore ju trevligt om även barn kunde få en meny bestående av annat än korvar och plättar.

Hos oss växlar det lite vad barnen gillar. Länge har de gillat ungefär exakt allt. Inlagd sill, oliver, alla grönsaker, kötträtter, fiskrätter osv osv. Undantaget är korv, som L aldrig haft som någon favorit - och under en ganska lång period sa sig direkt ogilla. Under senare tid har det dock blivit lite mer som ratas. L gillar just nu inte varm paprika. Och inte "kall fisk" (gravad eller kallrökt lax). Och pålägget  skinka - det är inte poppis hos någon av dem. Men inte vill jag ha en plätt- och korvmeny åt dem för det. Även om de ratar några saker så finns det ju väldigt mycket annat än korvar och plättar som de gillar. Och som de ofta föredrar före både korvar och plättar.

Läs hela inlägget om den usla barnmaten här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0