Ett första steg

Nu har vi tagit ett första steg i planerandet av sommarens stora händelse - bilsemestern.

Hotell är bokat för några nätter i Åbo. Det blir ett badhotell som verkar jättefint och roligt - och tiden i Åbo kommer att tillbringas med att bekanta oss med Mumintroll samt att slappa och bada. Vi har även bokat färja till Stockholm. Dagfärja så barnen hinner uppleva den på riktigt.

Det känns som en mycket bra början i planerandet. Om än dyr. Oj vad dyrt det är med hotell. Och vår semesterburk som är alldeles förtom ännu - men som tur är kommer det ju skattepengar. Det är dyrt att semestera. Speciellt i skandinavien. Speciellt med ganska stor familj. Men det är värt det ändå. Ungarna ser redan fram emot det mycket och har suttit och kollat panormanabilder från hotellets alla delar på deras hemsida samt studerat båtar på Silja Lines hemsida.

Vi har dessutom haft tur och kommer att slippa tänka på blomvattning när vi är borta. Min ena bror och hans tjej ska låna vårt hus. Perfekt.

Det som nu återstår är att fundera lite över nedfarten till Åbo. En natt eller två tänkte vi stanna till någonstans. Vi vill gärna komma fram till Åbo ganska tidigt på dagen. Sen ska det planeras in något boende för ett par dagar i Stockholm. Där blir det inget badhotell utan hellre något ganska centralt - kanske med a la Carte-kort då vi tänkt besöka en del museer och Gröna Lund och liknande (tyvärr kommer Junibacken att sluta ingå i kortet från i sommar men det ska vi besöka iallafall, det ska bli så roligt att åka sagotåget med barnen nu när de är lite större än sist och förstår mer). Eventuellt blir det så att vi kan låna en övernattningslägenhet i Stockholm för en lite billigare peng än vad hotell kostar. Det skulle kunna bli en bra variant för halva Stockholmstiden - och sen hotell halva (Om man räknar med a la Carte-kortets fördelar, frukosten m.m. så blir hotell inte mycket dyrare de dagar då vi ska besöka saker som a la Carte-kortet ger gratis inträde till). Vi får se hur det blir.

Sen blir det iallafall bilresa hem genom Sverige med något stopp på vägen. Troligen tänker vi se till att komma hem till midsommar - men eventuellt kanske det går att få ihop ett firande med mina gamla studiekamrater och deras familjer, så som vi gjorde senast vi var på semester (sommaren 2009).


Kommentarer
Postat av: lina

Jag tror ni kommer älska muminlandet - mina barn pratar fortfarande om det - och vill åka tillbaka i sommar, men så blir det icke. Även om jag gärna också besökt det en gång till:), missa inte att det finns en lekplats i Åbo som tydligen ska vara skapad av ideér från barn. vi var för kort tid för att vara där, lina

2011-02-03 @ 08:30:24
Postat av: Mia

Ja det ska bli så roligt med semesterresa och att besöka muminlandet. :)



Ska kolla upp det där med lekplatsen. Tack för tipset :)

2011-02-04 @ 09:40:29
URL: http://minareflektioner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0