Kolla och dubbelkolla

Ett skäl till varför man alltid ska kolla noga, noga innan man förflyttar fordon på områden där barn leker. Det är så lätt hänt att olyckan är framme när man har att göra med små personer som inte riktigt förstår var man ska gå och inte gå... Detta handlar säkerligen inte om en ondare eller mer ansvarslös man än oss andra. Det hade kunnat vara du eller jag. Våra barns far- eller morföräldrar. Eller andra som älskar våra barn och inte för allt guld i världen ens skulle vilja kröka ett huvud på deras huvuden.

"En 11 månader gammal bebis dog på söndagen i en trafikolycka i Falkenberg.
Barnet hamnade under bilen när pappan skulle parkera en husvagn på gården.
- Vi misstänker inget brott i nuläget, säger Stefan Dahlhielm, vakthavande befäl vid polisen i Hallands län, till GT.se. Polisen fick larmet klockan 10.29 på söndagen. Bilolyckan inträffade på en gård i ett villaområde i Falkenberg.
- Pappan skulle parkera en husvagn på gården och barnet kom i vägen och hamnade under bilen, säger Stefan Dahlhielm, vakthavande befäl vid polisen i Hallands län.
Enligt polisen var den 11 månader gamla bebisen vid liv när räddningspersonalen kom till platsen, men svårt skadad.
Polisen ska utreda olyckan.
- Vi misstänker inget brott i nuläget, säger Stefan Dahlhielm, vakthavande befäl vid polisen i Hallands län."

Jag lider med dem. Så fruktansvärt hemskt. Bebisen är ju ungefär i E´s ålder. En ålder då man med glitter i blick och stolta steg gör allt för att få springa (eller krypa) runt och upptäcka världen. Så oerhört tragiskt att en av dessa upptäcktsfärder ska sluta på det sättet. Ändå händer just detta någon stackars familj. Varje sommar.  

Så tänk på det. Det tar några sekunder att kolla en gång extra bakom bilen innan man backar. Sekunder man för evigt kommer att ångra att man inte tog sig tid till om olyckan väl är framme. Men då är det alldeles för sent. Sekunderna då man fortfarander hade kvar möjligheten att spara ett liv oåterkalleligt borta. För alltid.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Usch! Vill inte ens tänka tanken...

2009-07-19 @ 20:56:47
URL: http://asaleh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0