Tung vecka


Jag har varit förkyld i flera dagar och riktigt risig de två senaste dagarna. Nu har dessutom även maken blivit förkyld. Barnen har dock klarat sig. Än så länge iallafall.

Julpaket via Hoppets Stjärna

Då var banankartongen packad och klar. Fick inte plats med allt jag hade tänkt mig men hoppas paketet kommer till glädje för mottagaren ändå.

Hoppas även att just den Lettiska barnfamilj som får mitt paket har riktigt små barn. Vi har nämligen haft ett överblivet paket babygröt stående i skafferiet - det har känts fel att kasta det men vi har inte haft npgon glädje av det då det inte var mjölkfri gröt. Iallafall bestämde jag mig för att kasta ner det i banankartongen. Om inte mottagaren har små barn så kanske någon de känner har det...

Förutom gröten innehåller kartongen lite olika matvaror - konserver, torrvaror, hygienartiklar, li´te godis, ljus, kortlek, kritor och ritpapper, en filt m.m.

Dessutom köpte jag en liten söt julprydnad. En sådan vattenfylld liten glasbehållare som det "faller snö" i om man skakar den. Hoppas den kan bringa lite julglädje hos  något barn som kanske lever i en värld där glitter och glans saknas - där det man äger bara är vardagens måsteprylar...

Information för den som vill skicka ett paket finns hos Hoppets Stjärna.

Heldag - inte mycket tid kvar

Idag har jag jobbat heldag, vilket innebär att jag slutat vid 17-tiden. Kan bara konstatera att det inte blir mycket tid med barnen dagar som denna. Efter att middagen är uppäten och köket uppstädat så är det inte en särskilt lång stund kvar till det är dags för pyjamaspåtagning, kvällsmacka/gröt och sedan en kort sagoläsning innan barnen somnar strax efter 19.

Jag har kanske ett av de mest stimulerande och roliga arbetena som finns - men jag hoppas av hela mitt hjärta att jag aldrig skall hamna i en sådan situation att jag måste jobba heltid vecka efter vecka...

Som tur är ser det ju inte ut så just nu iallafall - imorgon blir det halvdag för min del.

På promenad

I lördags var jag på en härlig promenad runt kvarteret med "lilla" E. Tänk att tiden kan gå så fort - hon är redan ganska stor. Stor nog att promenera runt kvarteret hand i hand med mig.

Även om E ser lite skeptisk ut på bilden så var det en riktigt trevlig stund. :)


Läkarna på VC är inte onda

Enligt en tämligen tillförlitlig källa (en bekant som är läkare) så är det vidriga Kåvepeninet det penicillin som är bäst lämpat vid öroninflammation.

Kåvepenin - alla ettåringars stora favorit

Eller kanske inte. Inte E´s iallafall. Hon hatar det. Jag har ärligt talat aldrig sett henne ha sånt motstånd mot någonting annat i hela sitt liv.

Jag förstår varför. Det smakar ju vedervärdigt. Och starkt.

Jag har även förstått att det finns andra penicillinsorter som fungerar bra mot öroninflammation (som E drabbats av) och som smakar bättre.

Det jag inte förstår är varför det finns läkare som skriver ut Kåvepenin till ettåringar om det nu finns alternativ som smakar bättre?

Antagligen finns det något skäl som jag inte känner till...? Kåvepenin kanske verkar bredare än de övriga? Eller är billigare? Något extra-bra med Kåvepenin måste det ju vara eftersom det används så flitigt trots sin vedervärdiga smak...

Nåja, det är ju som tur är bara 5 dagar det handlar om så vi överlever väl...

Tiden bara rusar iväg

Redan tisdag igen. Veckorna bara rusar iväg...
Vi hade iallafall en riktigt bra helg under veckan som var. Lördagen inleddes med en solig och härlig stund ute på gården med barnen och sedan lunch på restaurang med goda vänner och deras barn. Lördagskvällen/natten tillbringade L hos barnens mormor och morfar.

På söndagen kom barnens farmor och farfar på besök. Vi hann med både en utflykt med korvgrillning och att bli bjudna på middag på restaurang - mycket uppskattat. :)

Två restaurangbesök på en helg. Det är nog någon sorts rekord för oss om man ser till tiden efter det att vi fick barn. Före barnen åt vi ute ofta - men numera blir det vanligtvis väldigt sällan.


Hösttjejer

En härlig lördag ute på tomten...
Pocket och prasselIdag låg det andra "pocket & prassel"-paketet i postlådan när jag kom hem från jobbet. Ett riktigt knubbigt kuvert var det. Vilket fick sin förklaring då jag öppnade och en tjock och härlig pocket trillade ut. "Blonde" av Joyce Carol Oates. Perfekt. En författare som jag länge varit nyfiken på - men ännu inte har läst. Och dessutom handlar boken om Marilyn Monroe som alltid har "fascinerat" mig (iallafall hennes levnadsöde har det). Förutom pocketen innehöll paketet även en kryddmix, "Chicken Thai Wok", som ska bli jättespännande att prova. Där fanns även en stor härlig chokladkaka med smak av mint, ett par påsar grönt chaite (kommer att avnjutas alldeles strax) och ett läppcerat med lyster (äldsta dottern är fixerad vid allt som har med läppglans/läppstift att göra och hon hann slita bort förpackningen innan jag fotograferade). Te, choklad och något för torra läppar - så perfekt för den kalla hösten. :)

Ännu ett hel-lyckat paket från min hemlige bokvän. Stort tack! 


Att sova borta...

det är grejer det.

I natt har L sovit hos sin mormor och morfar för andra gången. Alltsedan hon testade för några veckor sedan har hon pratat mycket om att hon vill göra det fler gånger. Så nu var det dags igen till hennes stora glädje. Hon älskar att packa ryggsäcken med nattlinne åt sig själv + sovkläder till den docka eller det mjukdjur som fått följa med (igår var det dockan "Emma"). Nämner man något om at fråga mormor om jag också kan få sova där så kommer protesterna snabbt, "Neeeeeeeeeeej, det går inte". När man undrar varför så hittar hon på någon bra anledning som "men det du mamma, dom har ingen säng åt dig. Men kanske en annan gång kan du få komma" (så säger hon ofta om olika saker men "en annan gång" brukar aldrig komma. :)

Det är iallfall kul att hon gillar att sova borta (även fast det blir tomt här). Bättre det iallafall än att hon skulle bli ledsen eller orolig av sånt. Som det är nu skulle det nog inte ens vara något större problem för henne att sova hos någon kompis (vilket hon också brukar nämna ibland), men det får vänta något år. Lite liten är hon ju ännu...

Plötligt så händer det...

Nej, vi har tyvärr inte vunnit på en trisslott.

Men däremot har E kissat på toa för första gången i livet. Sedan ett par veckor tillbaka så har hon flera gånger per dag sprungit till toaletten och ropat "pinka, pinka". Vi har ganska ofta provat sätta henne på toan vid dessa tillfällen - men aldrig har det kommit något. Oftast har det däremot varit blött i blöjan, som att hon alldeles nyss har kissat.

Men i morse kl 5 vaknade jag av "pinka, pinka". Snabbt bar jag med mig E in på toa och väl där kissade hon i toastolen. Hon såg inte lite nöjd ut efteråt. :)

Hon har väl antagligen sett hur storasyster gör och vill göra likadant... E är ju dock bara 15 månader ännu så det dröjer nog ett tag innan hon kan vara precis som syrran och skippa blöjorna.


En halvdag går så fort

För bara någon vecka sedan var jag ledig jämt. Nu är det inte så längre. Istället ägnas de flesta vardagarna åt arbete - antingen heldag eller halvdag

Idag har jag varit ledig på eftermiddagen och haft några mysiga timmar med L och E Vi har varit på biblioteket (där vi även tog en snabb fika för oss själva), sen handlat lite mat och promenerat hem. Mer än så blir det inte av en ledig eftermiddag.


Årets kollektion har anlänt

Tidigare år
har de varit prydda av nallar och av katter. I år var det dags för hundar. Det här är första hösten som vantarna har levererats (dvs. barnens mormor har stickat) i två storlekar - ett par åt L och ett par åt V (som visserligen fått vantar hon med men var så nyfödd så hon missade just höstkollektionen 2008).

Perfekt att få så fina vantar nu när höstkylan kommit. :)

Hösten - svullandets tid

Jag är inte typen som passar särskilda tider för att se något på TV. Jag följer nästan aldrig någon serie utan slötitar lite på det som råkas vara på TV när jag slår på den. Men ett program brukar jag faktiskt följa och det är Idol. Och när jag väl slår på TV´n för att se på något "speciellt" så vill jag alltid ha något gott att äta. Det innebär att början på hösten - när Idol går på TV varenda vardag - är årets stora viktuppgångsperiod för mig. Mycket småätande blir det...

Som tur är så är det här väl sista veckan innan Idol blir ett "fredagsprogram". :)

RSS 2.0