Resa på tu man hand

För några veckor sedan jag var och fina lilla E på en övernattning i grannstaden på tu man hand. Hur mysigt som helst. Och E hade sett fram emort det mycket.Vi inledde med lunch på Mc Donalds.
Sen blev det lite shopping och efter det vila på hotellet. De var snälla och gav målarbok + kritor till unga gäster.
Sen var det dags för restaurangbesök. E valde pizzeria. Sen var det skönt att sova tidigt. :)Dagen efteråt blev det leklandsbesök...och lite mer shopping.


Finaste bilden på längeBilden på Victoria och hennes dotter är så vacker. Fast jag sett den många gånger nu blir jag fortfarande nästan tårögd när jag ser den.

Katrin Zytomierska har faktiskt satt ord på ganska exakt vad bilder som denna väcker för tankar hos mig: 

Känner ni kärleken genom den här bilden? Ni som har barn gör det men ni andra? Jag tror inte det. Jag minns hur jag tänkte innan jag fick Ringo. Jag tänkte ingenting när jag såg en sån här bild. Idag blir jag helt till mig. Jag får tårar i ögonen, mitt hjärta slår en volt och jag sitter och ler framför datorn. Det där som prinsessan Victoria är med om nu är det coolaste, starkaste, mest omtumlande som en människa kan vara med om. Det är så overkligt och skrämmande att man kan känna en sån kärlek och man är i en sån bubbla, man hör ju inte ens vad folk säger till en. Man hör bara sin bebis och man tänker bara på sin bebis och är så känslig och lycklig och gud.... Jag vet att det låter astöntigt och inte alls min stil kanske men varje gång som jag ser en sån här bild eller möter någon på gatan med en nyfödd bebis så blir jag helt varm i kroppen och känner att jag verkligen är glad för den människans skull.

Bästa ställetDen här veckan har jag hunnit med en sväng till huvudstaden, sen hem, och sen en sväng till en annan lite större stad i de mer södra delarna av landet. Och som vanligt är det lätt att konstatera - hålan jag bor i är faktiskt bästa stället!

På bilden A på morgonpromenad med mig i morse.

SlasktiderKort men intensiv. Slasksäsongen.

Nu är den i allafall här igen.

Igår grävde jag fram alla barnens galonkläder och gummistövlar för att kolla in vad som ev behövde kompletteras. Det behövs en hel del. En uppsättning till A och två uppsättningar var till E och L (vi föredrar att ha en hemma och en på förskolan istället för att släpa mellan). Som tur är har vi en del i hyllorna - både ärvt och sånt vi köpt själva.

Det visade sig i allafall att det fanns galonkläder i passande sorlek till alla. Kompletteringarna blev två par stövlar och två par galonhandskar.

BokreaBokrean är ju inte vad den en gång var. Men några böcker blir det varje år. Ikväll ska jag börja läsa bok nr två från årets rea. Ettan var en bok av Bodström.

Skidpremiär

Förra veckan gjorde A sin premiär på skidor. Barnens pappa var ute med dem och både L och E skulle åka skidor. Självklart dröjde det inte länge förrän A utbrast "Oxå skidor". Så det var bara att plocka fram E´s gamla så även hon fick åka. :)

RSS 2.0