En till bild från försöket att fota julkort


Skyltsöndag


Idag har vi vart och kollat in julskyltningen på stan. Och träffat tomten.
Både L och E har berättat för honom vad de önskar sig i julklapp. Jag tror vi ska köpa just dom två sakerna faktiskt och låta tomten komma med dom på julafton. :)

Tomten brukar få ha med sig några paket som vi köpt, just från honom. Allt annat har vi under granen...för tomten kan ju inte komma med paket från oss...

Fotografera barn


Igår försökte jag mig på att fotografera julkortsbild på barnen. Det är inte lätt. De är minst en (eller två) för många för att det ska vara någorlunda hanterbart :)

Särskilt dumt är det ju att fötsöka sig på projekt som detta efter tre nätter i rad med 2-3 timmars sömn (pga förkyld ettåring).

Men, men ett försök blev det iaf. Får se om någon bild kommer till användning. Det blev absolut ingen som ens är nära att vara en bild med tre små barn som tittar in i kameran. Men jag tycker det har sin charm att skildra verkligheten med.E var den som var mest "hanterlig" :)

Nu kan E skriva sitt namn

Min lilla mellanbebis börjar bli stor...

Chili & Choklad från Dufvenkrooks

Min favoritglögg. Som alltid brukar ta slut fort i butikerna. Så nu har jag bunkrat! :)

Fredag

Maken på innebandyfest. Jag passar på att provsmaka lite av godsakerna som vi ska äta i morgonkväll. Ljuvligt goda ostar och korvar. Och som pricken över i:et - födelsedagschokladpralin (eller praliner) från min bror med familj.

Första tanden


Fullt upp

Det är mycket nu. Igen.

Förra veckan:
Jobb. Ledighet med barnen. Simskola för äldsta dottern. Tandvärk. Tre tandläkarbesök. Ett besök i grannstad för fyraårskalas. En stor och trevlig fest - med efterföljande städning. m.m.  m.m.


Festen var tänkt som en överraskningsfest för mig, men som tur var insåg maken att jag INTE är typen som uppskattar sånt ens lite, så det blev en vanlig fest istället. Arrangerad av maken som till sin hjälp hade bl.a. en av mina kompisar. En riktigt lyckad fest blev det iallafall, maken visade sig vara en bra festfixare. Och dagen efter hade vi tur. Mina föräldrar var snälla och tog med de två äldsta barnen till skogen och bjöd dom sen på fläskpannkaka hemma hos dem - för att sedan avsluta med att ta med barnen på besök hos min farmor. Det var skönt - lite enklare att städa festlokalen med bara ett barn, och dessutom mer vilosamt att bara umgås med ett barn när vi var lite trötta efter en sen kväll. :)

Den här veckan känns lugnare. Ledig idag, jobb resten av veckan. Ingen tandvärk och förhoppningsvis inga tandläkarbesök. INGA planer för helgen. Skönt. Hur trevligt det än är med kalas och fester och annat så är det skönt att ta det lugnt ibland oxå. Man behöver det. :)

Bilden föreställer den fantastisk fina tårtan som bjöds på på fyraårskalaset. Och god var den oxå!

Fina lilla brorsdottern


Bebis

Idag ska vi få träffa min bros T´s och hans sambo J´s lilla bebis S för första gången. Det ska bli så roligt :)

Barnen är fulla av förväntan. Minst sagt. :)

RSS 2.0