Blod i blöjan

Mjölkfri kost för A och mig har gett toppenresultat. Inget blod i hennes bajs.

Läkaren ringde ett par veckor sedan och meddelade att provresultaten inte visade på någon allergi - men det var ju väntar då det ofta inte syns på proverna på så här små barn. Även hon var övertygad om att mjölkproteinet är boven, hon tyckte att det var ganska tydligt då mitt lilla test gav reaktion. Rekommendationen blev fortsatt mjölkfritt. Återbesök på barnmottagningen efter ettårsdagen. Eventuellt testa då igen (genom att prova ge ett mål med mjölk i). Låta tarmen vila nu.

Men i lördags blev det ett ofrivilligt testande ändå. Maken lyckades gräva fram ett paket gammal bebygröt (med mjölk i) i skafferiet, och innan jag hade sett misstaget var nästan en portion uppäten. :)

Detta hände på lördagkvällen. På söndagkväll hade A plötsligt fått två kraftiga eksempartier på ryggen (eksem liknande den som storasyster E får av mjölk). Antagligen kom dessa av mjölken tror vi. A har aldrig tidigare haft eksem någonstans, om än hon har lite lätt för att bli röd/torr om kinderna - särskilt då det är kallt ute och torr luft.
Men inget blod i bajsen, som A ju annars brukat få av mjölk. Vi vet ju dock att det tar kortare tid för eventuella eksem att dyka upp efter mjölkintag än det tar innan bajsen eventuellt blir blodblandad. Men inte hur lång tid som helst. När det igår fortfarande inte fanns några större tecken på blod började jag nästan andas ut. Kanske hon nu reagerade med enbart eksem istället? (Nästan iallafall - för visst kunde man se att bajsen var förändrad, om än inte blodig på det sätt den var tidigare.)

Men idag var det tydligt att tarmen återigen är retad. Ganska mycket små blodslamsor och liknande.

Nu gäller det bara att vara noga med mjölkfriheten igen så A´s tarm får lugn och ro. :)


Kommentarer
Postat av: katarina

välkommen att kika in på min blogg! :)

2010-12-16 @ 12:45:00
URL: http://kattasfett.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0