En sen kväll

Gårdagskvällen blev ovanligt sen för våra barn. När maken skulle läsa godnattsaga för de två äldsta barnen upptäckte han att E´s ena fot var extremt svullen. Ingen liten pluttsvullnad utan hela ovansidan på foten var "ballongaktig".

Etersom exv. ormbett kan göra så med foten, och dessutom kan vara riktigt farliga om de inte behandlas, så ringde vi upp akuten för om de tyckte vi skulle komma in (inte för att här finns särskilt många ormar men man vet ju aldrig - och något hade ju iallafall hänt med foten).

Personalen tyckte vi skulle åka in så maken åkte med E medan jag stannade med de två andra. Den äldsta försökte visa hur svullen hennes fot också var för att få åka till sjukhuset hon med men det blev det inget av. :)

Hur som helst blev det en sen kväll för E. När hon kom hem var klockan runt 21.30 och hon var så trött så hon nästan sov stående.

Även L somnade senare än vanligt. Kvällen blev ju lite speciell när man steg upp mitt i sagoläsningen...

När hon väl somnade hade hon gjort en liten extrasäng av bomull vid sidan av sin egen säng. (Bomullen hade hon antaligen smugglat med sig från toaletten när hon gick upp för att gå och kissa). I den sängen hade hon bäddat ner en liten känguru och en Hello Kitty.





Somnade med sin nya väska i handen

Gällande E´s fot så fick vi inget säkert svar. Läkarnas första gissning var ormbett men eftersom E inte alls visat att något smärtsamt hänt henne så var det ändå inte så troligt. Det slutade med att hon antagligen reagerat kraftigt på ett myggbett. Kanske kunde reaktionen ha förstärkts av mjölk (vi provade nämligen att låta henne äta mjölkprodukt igår).  E fick dricka en medicin för att få ner reaktionen och sen åka hem med instruktioner at återkomma om svullnaden spred sig eller hon fick feber el dyl.

Men inget sånt hände utan svullnaden har nog minskat idag tycker vi. Däremot är det som att hon är svullen kring pannan/ögat också...

Kommentarer
Postat av: Åsa

Vad otäckt!

2010-06-14 @ 17:40:29
URL: http://asaleh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0