Det är mycket nu

Imorse var vi på L´s förskola för att träffa representanter för lokaltidningarna. Det har nämligen visat sig att våra kära politiker fattat beslut som gör det svårt för små, privata förskolor (som vår underbara förskola) att klara sig.

Gårdagskvällen ägnades åt att författa en skrivelse som vi föräldrar skickat till politiker och andra.

Vi får se hur det går men vi håller tummarna för att vår förskola kan fortsätta sin verksamhet. Vi är så nöjda med den och dessutom anser jag att det är viktigt att det finns valfrihet, att både kommunala och privata aktörer får finnas och att olika inriktningar finns kvar.

Men att kommunen fattar beslut som är mindre bra (i mina ögon) är ju inte ovanligt. Här sysslar man med poolbyggen för 40 lånade miljoner, samtidigt som man skär ner i skolan med ungefär samma summa. Här bygger man om lokaler för stora summor. Man har fungerande förskolelokaler men väljer att flytta förskolan (till nya lokaler som byggs om för ändamålet) för att bygga om de gamla lokalerna för behandlingshem. Ett halvår senare lägger man ner behandlingshemmet. Man flyttar runt byggnader inom kommunen och bygger om dom för olika ändamål - bara för att en tid senare lägga ner verksamheten.

Risken att något sånt här skulle hända känns dessutom extrastor då vi valt ett privat alternativ - den här kommunen är nämligen känd för att motarbeta sådana företeelser. (Men inte heller en kommunal förskola hade varit ett helt tryggt val - här stänger man och öppnar och flyttar och har sig när det gäller förskolor och skolor).

Nu håller vi iallafall tummarna för att det löser sig. Vi vill ha kvar vår förskola med dess personal. Vi vill inte att kommunen ska ta över verksamheten...


Kommentarer
Postat av: Sigvemelissa

I have surfed to your site accidentally and can not break away from it. It is really great!

2011-05-20 @ 08:33:55
URL: http://sigvemelissa.blogbrief.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0