En underbart god paj
Jag har ju numera en matblogg där jag skriver om recept och sånt. Men eftersom detta recept är så otroligt gott får det hamna här också.
Jag fick receptet av en kompis i somras och vi fastnade direkt för den knäckiga pajen. Kanske inte sååå nyttig, men god. I ursprungsreceptet är det en rabarberpaj. Efter att ha läst detta, liknande men något nyttigare recept så testade vi i dag för första gången att göra den med äpplen istället.
Rabarberpaj (eller äppelpaj)
Rabarber (eller äpplen)
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
½ dl grädde
½ tsk bakpulver
½ dl sirap
Skär rabarbern i bitar. Lägg den i en pajform. Smält smöret och rör ner övriga ingredienser i det. Bred blandningen över rabarbern. Grädda i 175 grader ca 30 minuter.
Servera med glass, vispad grädde eller vaniljvisp.
Tror du den går att göra med päron?
Mmm.... nu blev jag hungrig igen. märkligt, innan var det för gravidmagen och nu för lille "sugproppen"... Alltid något att skylla på... ;-P
MUMS!! såg riktgit smarrigt ut!