VårsolDet är så fint med tulpaner när vårsolen kommer. Just denna bukett fick vi förra veckan av mina föräldrar.

En sak som inte är lika fin är allt damm och alla fläckar som plötsligt syns i huset. Här har solen skinit större delen av dagen idag och vid lunchtid var jag less på att se skiten så operation storstädning inleddes. Började med köket idag. Från golv till ta. Varenda skåplucka, varje handtag, alla hörn och lister, fönsterbrädor och prydnadsgrejer. Allt.

Riktigt skönt nu efteråt :)


Våran helg

Jag har haft långhelg den här veckan. Var ledig i fredags och även idag, måndag. Och jag har haft tur med vädret under mina lediga dagar - efter en lång period med runt 30 minusgrader har det varit ett par behagliga grader under noll.

Helgen inleddes med en skön förmiddagspromenad med ungarna och Bamse, som vi varit hundvakt åt hela helgen.

Efter middagen gick jag och E till mina föräldrar för att sova där tillsammans med Bamse. E inledde med ett bad och sen hade vi lite mys framför TV´n och åt godsaker som mina föräldrar hade köpt åt oss.På morgonen hade vi en stund på två innan vi gick hem. E sysselsatte sig med den pysselbok som mormor och morfar hade köpt åt henne inför helgen (de hade köpt en åt L också).Vid lunchtid kom barnens farmor och farfar på besök och vi gick iväg för att äta våfflor tillsammans med dem. Till L´s förtjusning fick Bamse dra hennes bob delar av färden.

Efter en middag hemma hos oss tillsammans med farmor och farfar var det L´s tur att följa med mig för att övernatta hos mina föräldrar och hålla Bamse sällskap. Även hon inledde kvällen med bad. Sen blev det mys i soffan med godsaker och pysselbok, och en stunds melodifestivalstittande innan vi båda gick och lade oss.

Söndagen innebar hundlek i snödrivorna, tacomiddag med barnen, simskola och besök hos kompis för L. Idag har jag varit på barnvagnspromenad. Jag har dessutom rensat undan massor med skräp ur olika skåpar och hunnit med både pyssel med barnen och sagoläsning.

Som pricken över i:et fick jag möjlighet att springa en sväng medan det fortfarande var ljus ute tack vare att mina föräldrar kom hit och pasade barnen. Det var oerhört skönt! Första löpturen utomhus i år.

Sammanfattningsvis en mycket bra långhelg!

Pärlplattebyggare


Sovkamrater

Alla vill sova med sina mjukdjur...
...även om L valde att bädda ner sitt djur upphängd på sin lampa.


Hemgjort

Det är något visst med hemgjorda saker. Sällan kan något man köper för pengar få samma värde som något som någon ägnat tid åt att göra. Detta gäller särskilt saker till barnen. Tycker jag. De hemstickade sockorna som min mamma gjort har en själ och ett värde som köpta aldrig får. Likaså klänningarna som min mormor/farmor en gång i tiden sydde åt mig. Den fina koftan som barnens farfarsmor en gång i tiden stickat till makens kusiner. Osv.

Något barnen älskar är de hemtillverkade mjukisdjur som min mamma gjort åt dem. Särskilt E har varit väldigt förtjust i den nalle som hennes mormor gjort åt henne. "Mormor är jättebra på att sy", säger hon om den virkade nallen.

Och i lördags kompletterades mjukdjurs samlingen med tre nya. Barnens mormor gav dem varsitt nytt djur. En häst åt L. En hund åt E. Och en katt åt A. Tre nöjda små damer.E + hund
L + hästA kramar kattA + kattSå fruktansvärt sorgligt

Från dagens Aftonbladet:

Den 32-åriga mamman hetsade sin treårige son att röka och dricka starköl – medan hennes väninna filmade allt med mobiltelefon.

”Tänd i gång för fan. Sätt fräs på fanskapet", säger mamman till pojken, enligt Sydsvenskan.

Nu åtalas hon för ofredande och brott mot alkohollagen.

Åklagaren använder en utskrift från mobilfilmen som bevisning.

Enligt den bjuder mammans vänner pojken på öl utan att hon protesterar. Istället skämtar de om vad som skulle hända om socialen fick reda på det.

Blåser rök i hans mun

"Kommer det på youtube, jag svär jag har ingen bebis", säger mamman.

Mamman, en 32-åring från södra Sverige, talar om för sonen att han inte ska berätta, och kallar honom för ”tjallare” och ”golfitta”. Samtidigt knäpper hon till honom i tinningen med fingrarna, enligt Sydsvenskan, som tagit del av åtalet.

Mamman och hennes vänner hetsar även treåringen att röka. Mamman blåser rök i hans mun och tvingar honom att göra detsamma på henne. Efteråt skäller hon på honom för att han ”pattat på ciggen” och alla skrattar.


Alla tre...


Värmebölja

Efter en snart en vecka i - 30 så känns dagens - 20 faktiskt som blida.

Grattis!
I lördags uppvaktade vi en nybliven pensionär genom att bjuda hem henne på middag. Helstekt oxfilé, min nuvarande favoritsallad, saltkokt potatis och hemslagen bearnaise.

Och så en tårta.


Fotografering...

Inte mycket tid över till det just nu, tyvärr.

Men under den här helgen tänkte jag i alla fall försöka få till ett porträtt på varje barn. Jag håller på att inreda ett nytt kontor på jobbet och där tänkte jag att det kunde vara trevligt med bilder på barnen.

Först ut var lilla A. Det blev ganska många bilder och jag tror att någon av dom funkar. En av överskottsbilderna är denna - A som sjunger imse vimse spindel och även gör rörelserna till den.

RSS 2.0