Corinne Hoffmann - Den vita massajen

Får någon vecka sedan såg jag filmatiseringen av "Den vita massajen" och blev nyfiken på att läsa boken. Det var tur. För även om filmen var bra så var boken snäppet bättre. Dessutom skiljer sig handlingen åt på vissa ställen samtidigt som boken självklart är mer detaljerad än filmen.

Boken är en sann berättelse och handlar om författarinnan, Corinne Hoffmann, en ung schweizisk affärskvinna. Hon åker på semester till Kenya med sin fästman och känner sig genast hemma i landet. När hon under resan ser en vacker massajkrigare, Lketinga, drabbas hon av den stora passionen. Under fyra år lever sedan Corinne tillsammans med massajerna på den afrikanska landsbygden. Osentimentalt och utlämnande berättar hon om en tillvaro fylld av kulturkrockar, fysiska umbäranden och erotisk besatthet. När Lketingas svartsjuka till slut blir outhärdlig bestämmer hon sig för att fly landet...

Som sagt en klart läsvärd bok, även för den som redan sett filmen. Corinnes livsöde är facinerande - om än ganska oförståeligt. Hur kan någon som är van med ett bekvämt liv i Schweiz bosätta sig i en hydda mitt ute på den Kenyanska landsbygden och där leva på en kost som verkar minst sagt mager. Ägna dagarna åt att bära vatten och leta ved. Knappt kunna kommunicera med sin omgivning. För att inte tala om alla kulturella skillnader beträffande könsroller, äktenskap och liknande. Ofattbart!

Corinne Hoffman har efter denna bok även skrivit "Den vita massajens dotter" och "Tillbaka till den vita massajen". Dessa är inte lika bra som den första boken men ändå läsvärda för den som läst "Den vita massajen".

Kommentarer
Postat av: Kraka

Har läst boken för länge, länge sedan . Kanske skulle ta och kolla om den finns för uthyrning i närbelägen affär...

2008-10-25 @ 19:01:50
URL: http://kraka.moah.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0