Två barn är inte dubbel glädje

Innan E föddes så tänkte jag nog att två barn är ungefär dubbelt så mycket glädje som ett barn. Kanske möjligen med det lilla "minuset" att man redan gjort det en gång - att upplevelsen inte är ny.

Men det var såklart fel. Två barn är mycket mer än så.

För det första så finns det inget litet "minus", det var precis lika nytt att exv. föda barn som första gången - men nytt på ett annat sätt. Visst är det ju så att det kanske inte är lika enormt med första smakportionen och första varenda liten grej som det var förra gången men alla upplevelser är ju nya ändå - om inte annat för att det handlar om en ny person.

Och "1+1=2" är en sanning som inte gäller för ungar. Båda två är en lika stor källa till lycka och så långt stämmer matematiken - två är dubbel glädje. Men utöver glädjen de innebär var för sig så finns det något mer. Deras inbördes relation. Lika underbart som det är att få ett leende eller ett skratt från sin bebis - så underbart är det även att se E skratta av glädje när hon är med L. Och lika mycket som en puss från L smälter mitt hjärta - så mycket smälter hjärtat även när hon pussar sin lillasyster. Ett mervärde utan like. 1+1 är alltså långt mycket mer än 2.

Och turligt nog - matematiken stämmer inte för de jobbiga bitarna heller, men när det gäller dessa misstämmer det åt andra hållet. Två barn innebär inte dubbelt arbete... Än så länge iallafall. Vi får väl se hur det är om en sådär 10-15 år... :)

Kommentarer
Postat av: Tess trött tokig morsa

hoppas du får en fin söndagkram

2009-04-19 @ 13:39:53
URL: http://misstessan82.blogg.se/
Postat av: Smsa Låna

Kul att du bloggar! Fortsätt så :)

2011-07-20 @ 02:25:59
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0