En mulen dag med mycket sol

Här har det varit rått och mulet idag. Sånt där riktigt trist höstväder (till skillnad från soliga, klara höstdagar). Vi har mest bara suttit inne eftersom E är förkyld och rosslig och hostig. Jag har varit lite småfrusen hela dagen. L har varit halvsnuvig och halvuttråkad. E har varit sådär lagom stingslig som en förkyld ettåring kan vara.
Rätt dassigt alltså.

Men trots allt det gråa så har solglimtarna varit de som tagit över. En sak som just nu sprider mycket glädje är E´s snabbt växande ordförråd. Det är så roligt med de första trevande kommunikationerna med ord. Det hela började för ett tag sedan med enstaka ord som "ka" för katt och "vov" när hon såg en hund. Nu har ordförrådet ökat kraftigt. Hon säger "icka" eller "datten" (dricka eller vatten) när hon är törstig. Hon säger "tute" när hon går runt och letar en tutte/napp. Sin syster kallar hon för "ia" och man kan be E att gå och ge en viss sak åt henne och så går hon dit. På samma sätt förstår hon även vad man menar om man ber henne gå till mig eller till sin pappa med något.

Extrasöt är hon när hon pekar på saker. När hon står vid en bänk och pekar på skåpen och säger "icka" eller när man frågar henne var pappa eller L är och hon glatt springer genom huset med armen och pekfingret utsträckta och säger "dä, dä" (där).

Helt plötsligt har hon blivit så stor.

En annan glädjespridare är L. Hon har ägnat delar av dagen åt att ordna ett kalas i barnens lekrum. Dukat upp och burit in kuddar och filtar som hon arrangerat fint till sittplatser åt henne och E. Tyvärr visade det sig till hennes stora besvikelse att E var en ganska oartig gäst. Eller en sådan där tråkig typ som går först hem från alla fester.  Det uppskattas inte av L som kom och skvallrade "Mamma, E bara går, hon tror att kalaset är färdigt men det är det inte. Stoppa henne."

När hon väl fick tillbaka sin gäst in i lekrummet användes gästen flitigt för att försöka få tillgång till diverse godsaker. L kom springandes och berättade att E inte alls ville ha det vaten som serverades på kalaset. E ville istället ha festis eller åtminstone saft. Sen var E hungrig och inte ville E ha frukt för E ville bara ha kakor.

Helt underbar. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0