Rödbergsfortet

Morgonens gråtrista väder gjorde att vi bestämde oss för att åka till Rödbergsfortet idag och dessutom fråga om barnens mor och farföräldrar ville följa med. Farmor och farfar hade redan lovat bort sig idag (vår framförhållnig var ju inte så lång så det är sånt man får räkna med) men mormor och morfar samt den av morbröderna som just nu är hemma på besök följde med oss. Och det var smidigt att var fler än två vuxna visade det sig eftersom det fanns vissa partier där A inte kunde åka vagn och således tog upp en famn samtidigt som de två åldre också tillfälligt behövde en hand eller famn i branta trappor eller på grund av lite rädsla (som sen gick över). :)

Jag har varit till Rödbergsfortet en gång tidigare på en tillställning med mitt förra jobb och tycker att det är en plats väl värd att besöka. Även barnen verkade tycka det var spännande och kul trots att de bara är 2 år och 4 år (lilla nyfödda A hade nog ingen större glädje av det hela). Lite läskigt tyckte dock speciellt fyraåringen att det var ibland och lite less blev de också till och från men på det stora hela gick det väldigt bra att gå en närmare två timmar lång guidad tur med barnen. Fortet är ju ett imponerande bygge. Hur stort som helst och till sin helhet byggt inne i ett berg. De gamla föremålen - sängarna, sjuksalarna, tandvårdsutrustningen m.m - gör rundvandringen riktigt rolig för både gammal och ung samtidigt som guidens berättelser ger liv åt det hela.


Ovanpå fortets "tak"


Sängar på rad i underjordisk sal


Fortet är stort. Gångarna/korridorerna har gatunamn.


Alla kunde hitta något intressant att se på. Denna stora gryta föll L och E i smaken.
L fotograferade flera bilder på den medan E ara pekade och upprepade gånger sa "Kolla
där morfar. Kolla där morfar"


Bodens fästnings egna porslin.


Spännande att kolla sig omkring när väggarna är gjorda av skrovligt berg...
Både L och E hade tagit med sig egna väskor som de packat ned "nödvändigheter" i.


E hade bland annat med sig en liten Bamsebok. Den passade hon på att läsa i under tiden
som det visades over-headbilder.


Det var en lyckad dag som vi alla fick ut något av. Själv är jag mycket tacksam så länge det går att roa barnen med denna typ av aktiviteter. Visst - vi måste väl även ta oss iväg på sådant som Leos lekland ibland i framtiden men jag personligen tror knappast att jag njuter lika mycket av en sådan dag som av dagar som denna. Men för barnens skull får man väl blanda och besöka båda typerna av ställen. Och visst kan det säkert vara kul på lekland också...även om där verka låta illa...och vara knökfullt med folk...osv. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0