Säsong för fotbad

Det är drygt ett år sedan jag senast skrev något under kategorin Iktyos. Det beror på att allt funkat bra. Hela förra vintern körde vi täta fotbad + smörjde noga och ofta. Och resultatet är att L´s fötter fortfarande ser ut som vanligt. Man kan ju aldrig veta om det är baden och smörjandet som är anledningen till det - eller om dom skulle sett vanliga ut oavsett. Men jag tror att vårt vårdande har bromsat upp fötternas "förfall". Ibland om vi slarvat lite har man sett att vita förhårdnander börjat anas. Sen vet man ju inte heller hur länge det går att bromsa förloppet på detta sätt - men jag hoppas på att det funkar livet ut. För om fötterna väl blir förstörda verkar det i det närmaste omöjligt att få fason på dom igen.

Nu har iallafall hösten kommit och med den fotbadssäsongen. Med L satte vi igång för några veckor sedan, då det dök upp lite vitt på ena foten.

Och senaste veckan har även E fått bada ibland eftersom hon började klaga på att det kliar under fötterna. Och rev sig så pass att det blev små sår. Ungefär så som det började för L (och även för deras pappa). Det är ju inte säkert att E har samma sjukdom, fötter kan ju klia ändå, men det skadar ju inte att hon också får bada lite. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0