Prickar

I november var E lite röd och eksemig - men efter det har det sett mestadels bra ut med hennes hud, förutom att den är lite torr. Jag tror kindproblemen i november mest berodde på gnidandet mot den torra och antagligen lite känsliga huden.

Men nu har det plötsligt blivit riktigt prickigt. Jag undrar om det delvis kan bero på att hon möjligen kan vara  känslig mot kiwi. Det är ju en frukt som många kan ha problem med - något vi dock inte tidigare har upplevt med E. Men saker kan ju alltid dyka upp allteftersom oxå...

Iallafall så åt hon kiwi till mellanmål igår och började direkt klia sig på händer och haka. Det verkade klia riktigt mycket så hon blev både ledsen och arg dessutom. Det tyder ju kanske på en ganska snabb reaktion på kiwiätandet - men behöver inte vara så. Hon var nämligen lite småsårig och eksemig redan innan (har varit det några dagar) och brukar ganska reagera kraftigt om hon får vatten på sina sår. Så det kan ju även vara det faktumet att det kom vätska (oaktat att det var just saft från en kiwifrukt) på henne som gjorde hennes sur och ledsen.

Något är det iallafall som gjort att hon i några dagar haft prickar på händerna. Prickar som är ganska mycket värre idag än igår.

Just kiwi kan man reagera på utan att egentligen vara allergisk mot den frukten. Om man är allergisk mot vissa pollen kan en korsreaktion uppstå så att man uppvisar överkänslighetssymptom mot bland annat kiwi. Barnen har ju tyvärr en viss ökad risk för pollen och pälsdjursallergier då det finns en del sådant i makens släkt, men vi håller tummarna stenhårt för att detta inte är en sådan reaktion.

VI vet ju ännu inte om hon reagerade på kiwin eller ej. Det är svårt att veta i nuläget så vi får se vad som händer i framtiden. Och hålla tummarna. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0