Stor njutning

Alla som har ett barn vet säkerligen om vilken skillnad det är om barnet är hos barnvakt en stund. Hur otroligt effektiv man kan vara som "barnfri" och vilken slående tystnad och lugn det blir i huset. (efter att den inledande saknaden lagt sig)

Så effektiv var man aldrig före barnet kom. Och ett sånt lugn tänkte man aldrig på att det var om man var ensam hemma heller för den delen.

Sen kommer barn nr två. Man inser snabbt att den där enorma effektiviteten och lugnet, det infinner sig nu redan om ena barnet är borta. Att bara ha ett barn hemma har plötsligt blivit som att vara "barnfri". Det går inte att förstå hur man någonsin kunde tycka att det tog tid att ha ett barn. Med bara ett barn är man numera supereffektiv och upplever omvärlden väldigt tyst och lugn. Precis samma känsla som man som enbarnsförälder upplevde med noll barn hemma.

Sen kommer det väsentliga i detta . När båda barnen någon kort stund är borta samtidigt. Vad ska man kalla den upplevelsen? En övernaturlig effektivitet. Och en "gudomlig" frid. Ja nästan faktiskt.

Kontentan av detta blir. Ju fler barn man skaffar desto högre nivå av lugn/harmoni och effektivitet kan man uppnå. I och för sig under korta stunder - för som ett brev på posten kommer ju saknaden efter de som på en sekund har förmåga att rasera det skinande hem som effektiviteten resulterat i och dessutom snabbt bryta lugnet och tystnaden. Och kanske det är så att man aldrig är helt ensam mer (på många år i allafall) om man har väldigt många barn?

Just nu är min man ute och går med båda barnen - jag städar, och upplever denna högre form av effektivitet och lugn. Och längtar till dom kommer hem. :)

Kommentarer
Postat av: Fritt ur hjärtat

HIHI, igår var vi barnlediga. Var på teater och hade vänner hemma efteråt. kryper iäng fram på småtommarna. Pussar maken godnatt och han säger:

"Undra hur han har det lille gubben!?"

Undra om man egentligen är barnledig:-))

2008-11-16 @ 12:01:54
URL: http://fritturhjartat.blogspot.com/
Postat av: Misen

Ja, jag kan tänka mig. Just nu är det fullt upp hela dygnet runt, men sen kommer väl säkert de där stunderna. Och ser med dubbla känslor fram emot första gången vi har barnvakt... Ska bli så spännande det här!

2008-11-16 @ 15:09:19
URL: http://homeostas.blogg.se/
Postat av: M

Ja det är dubbelt det där...



Även om man rent fysiskt är "barnledig", så är man nog inte alltid det i skallen ändå :)

2008-11-16 @ 22:32:47
URL: http://minareflektioner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0