Pastasås med lax och spenat

Rätten var ingen höjdare. Både jag och maken tyckte att den iofs var rätt god, men att den helt saknade "det". Funkar väl till vardags och känns ju i alla fall nyttig. Dottern var dock mycket förtjust i maten och ville ha påfyllning flera gånger. ;)
Betyg: 3
Pastasås med lax och spenat
2 frysta laxfilébitar (såna som säljs i fyrpack)
1 liten rödlök
ca 200 gram hackad fryst spenat
ca 4 dl havregrädde (eller annan grädde)
ca 1 tsk citron
ca 0,5 dl vitt vin (för att jag hade en skvätt i en flaska, annars går det säkert lika bra utan)
salt och peppar
Tärna laxen och stek bitarna i smör. Ta upp dem ur stekpannan. Hacka löken och stek den. Häll i grädden och spenaten (tinad och med vätskan urpressad). Koka upp. Vänd i laxbitarna. Smaksätt med lite citron och vin. Salta och peppra. Servera med tagliatelle eller annan pasta.
Kommentarer
Trackback