Kyckling med tabouleh

Dagens middag hos oss var kycklingfilé på spett med tabouleh. En jättegod rätt som dessutom kändes iallafall ganska fräsch och nyttig. Tvååringen åt stora mängder men var särskilt förtjust i såsen. Receptet räcker till två måltider för oss, två vuxna och ett barn. Alltid smidigt med en färdig "rest-middag" till nästa dag. :)

Betyg: 4






Så här tillagade jag den:

Kycklingfilé

4 st kycklingfileer
2 msk spiskummin
2 tsk kardemumma
2 msk svartpeppar
Salt.
ca 10 st grillspett (ca 20 cm långa)
 
Stick  2-3 spett på längden i varje kycklingfile och skär mellan så det blir avlånga filébitar på spett. SBlanda ihop svartpeppa, kardemumma och spiskummin. Rulla spetten i blandningen. Salta. Stek runt om i olivolja och servera direkt med tabouleh och gurkyoghurt.


Tabouleh 
5-6 portioner bulgur 
1 kycklingbuljongtärning
1 st knippe bladpersilja
½ kruka mynta
½ röd lök.
1 st citron (rivet skal & saft)
3 st tomater
olivolja

Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet men tillsätt en buljongtärning i vattnet. Hacka tomaterna och löken i ganska små bitar. Blanda tomat- och lökbitarna med finskuren persilja och mynta och rivet citronskal. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar. Blanda örtkryddblandningen med avsvalnad bulgur och smaka av med pressad citron.


Gurkyoghurt
3 dl turkisk yoghurt
½ gurka 
½ kruka mynta
En nypa spiskummin.
Salt.
Svartpeppar
1 msk olivolja

Riv gurkan och lägg den på ett hushållspapper så den får rinna av. Blanda riven gurka, finskuren mynta, olivolja och yoghurt. Smaka av med spiskummin, salt och svartpeppar.

Kommentarer
Postat av: Misen

Såg gott ut det där! En tavla är en bra idé. Jag har rätt mycket tyg, kanske 3, 5 meter totalt, så det skulle nog räcka till både en tavla och något mer.

2008-09-23 @ 09:58:12
URL: http://homeostas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0