Kyckling med quinoa

När jag bläddrade i veckans reklamblad från Coop såg jag att de har Quinoa som "veckans ekologiska". Har aldrig ätit det förr (och visste knappt att det finns något som heter så om jag ska vara ärlig) men nu var det ju läge att testa.

Efter lite googlande hittade jag detta recept hos "Allt om mat":





Kyckling med quinoa


4 stkycklingfiléer
1 mskbasilika
1 mskoregano

Quinoa:

5 dlkokt quinoa
1 stgul lök
1 stzucchini
8 stsoltorkade tomater
15 stsvarta oliver
100 gparmesan
3 mskolivolja
 bladpersilja, några kvistar
 salt och peppar

Gör så här

1. Värm ugnen till 150°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Häll på olivolja och krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
2. Sätt in i mitten av ugnen och stek i 30-35 minuter eller till en innertemperatur på 70°. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.
3. Skala och hacka löken fint. Skiva zucchinin och skär den i bitar. Skär de soltorkade tomaterna i småbitar. Hacka bladpersiljan och riv parmesanen.
4. Häll lite olivolja i en stekpanna och stek löken någon minut. Tillsätt zucchinin
och stek ytterligare någon minut. Tillsätt den kokta quinoan, soltorkade tomater, lite av oljan från tomaterna och blanda om.
5. Tillsätt bladpersilja och parmesan. Tillsätt oliver och krydda med salt och
peppar.



"Quinoaröran" såg inte så god ut, men det var den. Denna rätt kommer jag nog att laga fler gånger. Ett plus är att man kände sig så "hälsosam" efteråt. :)

Betyg: 4-

Kommentarer
Postat av: Laura

Jag tycker nog att det ser gott ut också! :)



Jo, visst är det skönt väder här just nu, men på vintern så regnar det mycket också, och förra vintern så snöade det till och med 2 dagar! :O

2008-09-13 @ 19:35:47
URL: http://papatya.blogg.se/
Postat av: aamsingh92

Indisk curry hus (www.indiancurryhouse.net) ligger i Scheelegtan 6. 112 28Stockholm, ger vi våra kunder en god smak av indisk mat. Vi har kompetens inom indisk curry hus Chicken Tikka

Masala Stockholm, indisk curry hus Tandurikyckling Stockholm, indisk curry hus Tanduri kyckling masala Stockholm, indisk curry hus Indisk matta Stockholm, indisk curry hus Chicken Tikka MasalaStockholm, indisk curry hus Kyckling Sizzler Stockholm, Indiska curry House Nanbröd och Lamm Vindalo Stockholm Vår mat är känd för sina indiska kryddor. Vi har en mycket bra respons för indisk mat i Stockholm.

2011-09-27 @ 12:08:52
URL: http://www.indiancurryhouse.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0