Smakportioner


Både L och E var runt fem månader första gången de fick något annat än bröstmjölk i sina munnar. Vissa anser att man ska vänta med smakportioner till efter sexmånadersdagen. Vissa anser att det är lagom att börja med sånt vid tre-fyramånadersåldern. För oss har fem månader kommit sig naturligt. Barnen har vid den åldern börjat sitta med oss vid bordet ibland. Och börjat visa en del intresse för "vårt sätt att äta".

Desutom vill jag låta tillvänjningen med mat få ta sin tid. Vill inte stressa. Även om första smakportionen varit vid femmånader så har det dröjt ett tag efter det innan de fått dagliga smakportioner. Och till ungefär sexmånadersåldern innan de ätit större mängder än en eller ett par skedar mat.

A har drygt en vecka kvar till fem-månadersdagen (sjuuuukt...det känns nästan som att det är fem veckor sedan hon föddes) men är än mer nyfiken på allt vi andra gör än vad speciellt L var. Kanske blir så när man har två storasystrar att spana in och apa efter? Så igår fick hon smaka lite majs- och potatispuré. Hon verkade tycka det var lite kul. Men man kan inte riktigt kalla det hon gjorde för att äta, det mesta hamnade utanför munnen. Typ allt. :)

Kommentarer
Postat av: Åsa

Håller med dig!

Man ska göra som det känns bäst.

Vi har haft väldigt hungriga barn, och mjölken har liksom inte mättat tillräckligt. Komplettering med annat har därför varit väldigt bra.

2010-09-30 @ 21:04:55
URL: http://asaleh.blogg.se/
Postat av: M

Ja man ska göra det som känns bäst för sig och sitt barn. Alla barn är ju olika :)

2010-09-30 @ 21:17:29
URL: http://minareflektioner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se
RSS 2.0